This user account status is Approved

Na een loopbaan van ongeveer 30 jaar in de journalistiek, startte ik in 2012 als auteur met een eerste boek Oorlog in mijn hoofd. Het waargebeurde verhaal van Karen, 179 blz., uitgeverij Kramat. Dit boek schreef ik met en voor Karen, een psychiatrische patiënte.

In 2017 volgde Het moest maar eens waar zijn. Over kettingbrieven, kettingmails en kettingberichten’, 204 blz., bij uitgeverij Boekscout. 

Eerder al schreef ik een brochure, ‘Openluchttheaters in Limburg, die werd uitgegeven door het Limburgs Volkskundig Genootschap. 

Eind 2017 gaf ik in eigen beheer Het Ossenboek uit, 68 blz. Het werd gedrukt bij SKRIBIS en behandelt een typisch Limburgs volkskundig gebruik. Deze uitgave is een herwerkte, geactualiseerde en uitgebreide versie van deze brochure uit 2009. 

In februari 2018 mocht ik Gevangen geboren. Het waargebeurde verhaal van een geïnterneerde, voorstellen in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. Dit aangrijpend boek telt 336 blz. en werd eveneens uitgegeven door Kramat. Ik schreef het met én voor Renée. Het is een openhartig boek over wat zij heeft moeten lijden door haar mishandelingen, verkrachtingen en zelfmoordpogingen, maar ook door haar eigen agressie en obsessies, waardoor ze in de gevangenis belandde in plaats van in een aangepast psychiatrisch centrum.

In april 2018 koppelde ik een verhalenwandeling aan de lancering van ’De schat van Merkem. Het waargebeurde verhaal van Karel Balduck in WOI’. Dit boek van 112 blz. gaat over de bijzondere lotgevallen van de overgrootvader van mijn echtgenoot. Het is een uitgave in eigen beheer. MaryDes, die ook de cover van ‘Gevangen geboren’ ontwierp, zorgde voor een prachtige cover en Skribis zorgde voor het drukken. 

Meer informatie nodig? Klik op elke boekentitel en een korte samenvatting verschijnt! Of ga naar mijn website: https://hetproces.jimdo.com/

Volg mijn actuele schrijfactiviteiten op mijn Facebookpagina ‘Boeken van Ann’

Vraag een lezing aan op www.auteurslezingen.be

Mail me!

boekenvanann@gmail.com

https://hetproces.jimdo.com/

https://anndriessenschrijft.blogspot.be/

https://www.youtube.com/watch?v=3KVxcqAuQpE