Tiende Werkcongres: het programma

Op zaterdag 8 december 2018 organiseert de Vlaamse Auteursvereniging haar tiende Werkcongres.

Vanaf 10u30 heten we u welkom in DE Studio in Antwerpen voor een razend interessante, maar ook gezellige dag met tal van panelgesprekken en discussiemomenten. En met opnieuw veel wandelgangen. Het Werkcongres is inmiddels uitgegroeid tot een van de drukst bijgewoonde evenementen van het jaar in het boekenvak.

Het programma vindt u hieronder;  voor een toelichting bij de sessies klikt u hier.

In de aanloop naar het congres zullen nog sprekers toegevoegd worden: neem geregeld een kijkje!

10u30 – ontvangst

11u00 – 12u30: Staat van de literatuur – Abdelkader Benali en Laïla Koubaa

12u30 – 13u45: broodjeslunch

13u45 – 15u20: Deel I

Het kortverhaal op de kaart gezet (Gerda Blees, Rob van Essen, Christophe Vekeman. Moderator: Gaea Schoeters)

• Uit de school geklapt: het literatuuronderwijs tegen het licht (Abdelkader Benali, Marc Reugebrink, Dirk Terryn. Moderator: Matthijs de Ridder)

• SABAM-causerie: Zout in de soep. Wat kunnen auteurs opsteken van  volksverhalen? (Marita De Sterck)

•  Illustratoren aan de onderhandelingstafel (Gert Gerritsen)

•  Vertalersvakschool: Hoe lees ik als vertaler? / Hoe schrijf ik een boekverslag? (Lidewijde Paris)

15u20 – 16u10: pauze

16u10 – 17u45: Deel II

• Het literatuurbeleid onder de loep (Gaea Schoeters, Koen Van Bockstal, Stefan Boonen, André Van Halewyck. Moderator: Joris Vergeyle)

De poëzie ligt op straat (Maud Van Hauwaert, Carmien Michels, Kila van der Starre. Moderator: Sarah Posman)

Migratie in de jeugdliteratuur (Laïla Koubaa,  Fatinha Ramos, Paul Verrept. Moderator: Tom Naegels)

Workshop deAuteurs: Promotie: het roer in eigen handen (Brecht Vanderstraeten )

•  Vertalersvakschool: Method acting op papier / De zichtbare vertaler (Nicolette Hoekmeijer en Martin de Haan)

17u45 – 20u: receptie en uitreiking van de Prijs voor de Meest Auteursvriendelijke School

Datum: zaterdag 8 december 2018, deuren: 10u15

Plaats: DE Studio, Maarschalk Gerardstraat 4, Antwerpen (aan het Mechelseplein)

Prijs: VAV-leden vragen we een kleine bijdrage in de kosten van 15 euro. Auteurs die geen VAV-lid zijn en andere mensen uit het boekenvak betalen 30 euro (bij niet-leden die zich in 2018 aansluiten wordt 15 euro in mindering gebracht). Deze bedragen worden aan de kassa met 10 euro verhoogd.

De lunch wordt u door VAV aangeboden.

De bijdrage kan gestort worden op rekeningnummer IBAN BE26 5230 8023 3829.

Let op: uw inschrijving is pas definitief wanneer we uw bijdrage ontvangen hebben.

Inschrijven is verplicht en kan tot 6 december via deze link. Voor laattijdige inschrijvingen: mail naar Natalie Ariën.

Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij Natalie Ariën.